Kennissessie: Stichting Studeren en Werken op Maat

24 apr 2019

Kennissessie: Stichting Studeren en Werken op Maat

Alle Young Professionals willen meedraaien in de samenleving en na je studie starten met een baan die bij je past en waar je opleiding onlosmakelijk mee verbonden is. Dit geldt voor iedereen, ook voor hen met een arbeidsbeperking. Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM) geeft hen die kans. Tijdens deze kennissessie worden ervaringen van werkgevers en werknemers uitgewisseld.

Alle Young Professionals willen meedraaien in de samenleving en na je studie starten met een baan die bij je past en waar je opleiding onlosmakelijk mee verbonden is. Dit geldt voor iedereen, ook voor hen met een arbeidsbeperking. Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM) geeft hen die kans.

SWOM geeft Young Professionals met een arbeidsbeperking een kans op de arbeidsmarkt en doet dit samen met ruim 55 kennisintensieve organisaties die een tekort aan talent hebben en zich als partners hebben verbonden aan de doelstellingen van SWOM. De stichting dient een maatschappelijk doel en is dé autoriteit op het gebied van Young Professionals met een arbeidsbeperking. In vijf jaar tijd heeft dit initiatief geleid tot 800 plaatsingen en 67 partnerschappen met werkgevers zoals De Eerste Kamer, vrijwel alle Haagse ministeries, TNO, Autoriteit Consument & Markt, Van Lanschot, Meijburg & Co, Radboud Universiteit en Deloitte.

De Maatschappelijke Alliantie onderschrijft de missie van stichting SWOM. Samen willen wij meer jongeren met een arbeidsbeperking aan het werk helpen. In de kennissessie van 24 april komen ervaringen van werkgevers en jongeren aan de orde. Werkgevers ontmoeten jongeren en krijgen advies hoe zij met deze bijzondere doelgroep aan de slag kunnen gaan met steun van Stichting SWOM.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via bureau@maatschappelijkealliantie.org

U bent hier