NAP Thesis Award 2018

7 feb 2019

NAP Thesis Award 2018

Ook dit jaar organiseren wij de NAP Thesis Award. De NAP Thesis Award wordt voor de tweede keer uitgereikt. Ditmaal wordt de NAP Thesis Award editie 2018 uitgereikt op 7 februari 2019 op de Tilburg University. Het belooft wederom een inspirende dag te worden.

Ook dit jaar organiseren wij de NAP Thesis Award. De NAP Thesis Award wordt voor de tweede keer georganiseerd. De vorige NAP Thesis Award werd uitgereikt tijdens een conferentie over government policy en nonprofit finance op de Vrij Universiteit van Amsterdam. Dit jaar wordt de NAP Thesis Award 2018 georganiseerd op de Tilburg University.

De NAP Thesis Award, is het jaarlijkse terugkerend event van de Netherlands Academy of Philanthropy, afgekort NAP. Tijdens dit event wordt de beste scriptie (bachelor/master) in het veld van de filantropie beloond met een mooie prijzen. Filantropie omvat een vrijwillige contributie van verschillende middelen. Hierbij kan gedacht worden aan financiële middelen, maar ook aan tijd, goederen en/of expertise. De scripties die meedingen voor de award behandelen thema filantropie in de breedste zin van het woord. De onderwerpen van de scripties omvatten bijvoorbeeld: financiële donaties aan liefdadigheidsinstellingen, sociaal ondernemerschap, vrijwilligerswerk of crowdfunding. Er worden geen eisen aan de scripties gesteld wat betreft de afbakening van het onderzoek, zo kan de focus op Nederland liggen, of juist op het buitenland, maar ook een vergelijking tussen landen behoort tot de mogelijkheden.

De prijs bestaat uit de volgende onderdelen:·een financiële beloning; ·een interview/publicatie door het online journalistieke medium De Dikke Blauwe; ·een referentiebrief van de juryleden; ·een meeloopdag bij de organisatie van één van de juryleden; ·een cursus naar keuze bij de postgraduate study Philanthropy bij de VU.

De criteria om mee te dingen naar deze mooie prijs zijn: ·de prijs is ontwikkeld voor bachelor/masterstudenten die geregistreerd zijn op een HBO of Universiteit in Nederland; ·minimaal beoordeeld met een 7,5; ·de scripties worden beoordeeld op academische kwaliteit, originaliteit van het onderwerp, maatschappelijke relevantie en draagt bij aan het veld van filantropie.

Dit jaar wordt de prijs op 7 februari 2019 plaat, de scripties kunnen tot en met 31 december worden ingezonden. Voor meer informatie over de NAP Thesis Award, klik hier.

Wij hopen ook dit jaar er weer een succesvol en inspirerend event van te maken!

Mocht u interesse/vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via dit emailadres: bureau@maatschappelijkealliantie.org

U bent hier