Week van Respect 2018

5 nov 2018 tot 11 nov 2018

Week van Respect 2018

Ook dit jaar wordt er de Week van Respect georganiseerd door Respect Education Foundation in samenwerking met de Maatschappelijke Alliantie. In deze week staat respect volop in de schijnwerpers.

Jaarlijks wordt de week van Respect georganiseerd door het Respect Education Foundation. Tijdens de week van Respect staat respect volop in de schijnwerpers. Het gaat over respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft. Met behulp van speciaal lesmateriaal, gastlessen en andere activiteiten stimuleren we jongeren om samen te zorgen voor een inclusieve samenleving waarbij iedereen meedoet en lastige onderwerpen als religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie altijd besproken kunnen worden.

De afgelopen 12 jaar zijn er 1.000.000 leerlingen in 32.000 klassen op 3.000 scholen bereikt - in PO, VO, op MBO's en Pabo's. 

Duizenden gastsprekers en ambassadeurs waren actief: Tweede Kamerleden, bestuurders, hulpdiensten, sporters, acteurs, vrijwilligers en vele andere betrokken.

Vanaf nu wordt de website van Respect Education Foundation gevuld met informatie over de aankomende Week van Respect 2018. Verder vind je op deze actiepagina informatie over de Respectzones, lesmaterialen voor alle niveaus onderwijs, activiteiten en een impressie. 

 

​De Maatschappelijke Alliantie ondersteunt de Respect Education Foundation met het opzetten van het RespectPact. 

U bent hier