10e editie van de Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar

10e editie van de Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar

Op 14 september heeft de Maatschappelijke Alliantie samen met De Sportbank en Het Vergeten Kind de 10e editie van de Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar georganiseerd op het Plein in Den Haag. Wat was het een zonnige en geslaagde dag! 

Jongeren willen graag gehoord worden door politici en beleidsmakers en meepraten over jeugdbeleid. Daarom ging tijdens het debat de jongerenraad van de stichting Het Vergeten Kind de dialoog aan met onder meer staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid, verschillende Tweede Kamerleden, diverse burgemeesters en wethouders, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en uit het bedrijfsleven. Dit debat, waar de positie van kwetsbare kinderen centraal stond, vond plaats tijdens de 10e editie van de Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar en Den Haag. 

Na het debat startte de rest van de activiteiten onder dagvoorzitterschap van Steven van Eijk. Zo gingen politici en jongeren op het Plein sportief de strijd aan tijdens wedstrijdjes voetbal en basketbal. Kamervoorzitter Khadija Arib verrichtte samen met minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie de aftrap. Minister Blok van Wonen en een tiental politici deed fanatiek mee. Daarna vond de prijsuitreiking plaats van het Sportiefste Kamerlid 2016. Dit jaar mag Pieter Duisenberg (VVD) deze eervolle titel dragen.

De dag werd afgesloten met een concert door het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, met gastoptredens van Jamai en Flinke Jongen. Tegelijkertijd werd er door ruim 300 aanwezigen gezamenlijk gegeten op het Plein.

Het evenement is georganiseerd in samenwerking met stichting De Sportbank en stichting Het Vergeten Kind. Doel van het evenement is sociaal-maatschappelijke thema's onder de aandacht brengen en in dat kader bewindspersonen, politici, beleidsmakers, maatschappelijke organisaties, fondsen, bedrijfsleven en burgers met elkaar te verbinden door sport, debat en gezamelijk eten. 

U bent hier