Eerste Rien van Gendtlezing op 27 oktober 2016

Eerste Rien van Gendtlezing op 27 oktober 2016

Fonds 1818 eert Rien van Gendt. Om zijn belangrijke rol in de nationale en internationale filantropische sector te benadrukken, organiseert Fonds 1818 in oktober 2016 de eerste Rien van Gendtlezing. Van Gendt was 9 jaar bestuurslid van het Haagse vermogensfonds.

Tijdens de Rien van Gendtlezing wordt van de spreker verwacht dat hij of zij een doorwrochte of verrassende blik laat schijnen over de filantropische wereld of een deel daarvan. De eerste maal houdt Rien van Gendt de lezing zelf. Vervolgens zal de lezing iedere twee jaar gehouden worden. Het curatorium bestaande uit de voorzitter van Fonds 1818, de voorzitter van de FIN, de CEO van de EFC en Rien van Gendt bepaalt wie wordt uitgenodigd als spreker.

De eerste Rien Van Gendtlezing wordt gehouden op donderdag 27 oktober 2016 in Het Nutshuis in Den Haag.

Op 31 december 2015 nam Van Gendt, aan het einde van zijn reglementair maximale bestuursperiode afscheid van Fonds 1818. Hij speelde een leidende rol bij het moderniseren en meer duurzaam maken van het beleggingsbeleid van Fonds 1818. Onder meer is onder zijn leiding besloten tot het starten van een nieuwe beleggingscategorie: maatschappelijk relevante investeringen. Zowel nationaal als internationaal is Rien van Gendt een van de leidende personen binnen de filantropische sector.

Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de website van Fonds 1818: www.fonds1818.nl

 

 

U bent hier