Even voorstellen:

Even voorstellen:

Peercoaching voor nieuwkomers door Peer2Peer®. Peer2Peer® is één van onze waardevolle partners op de thema's Gezond en veilig opgroeien en Migratie. 

In het onderwijs is peercoaching een beproefde methode om leerlingen elkaar te laten helpen bij het leren op school en met kwesties in het dagelijks leven. Het is een effectieve en sociale manier van support.

Peer2Peer® werft speciaal ook peer buddy’s om nieuwkomers bij de ISK’s (Internationale Schakelklassen) in het voortgezet onderwijs en op Entree opleidingen op middelbare scholen te begeleiden. Wanneer nieuwkomers en peer buddy’s regelmatig samen optrekken, wordt de nieuwe thuistaal sneller geleerd en wordt de nieuwe leefwereld, met z’n andere gebruiken en waarden, sneller weer gewoon.

Peer buddy’s kunnen medeleerlingen van buitenlandse origine zijn die al wat langer in Nederland wonen. Maar net zo goed medeleerlingen uit hogere, reguliere klassen, die graag een nieuwkomer wegwijs willen maken in hun nieuwe leer- en leefomgeving. Peercoaching is in wederzijds respect leren van en met elkaar. Peercoaching is op een 21ste eeuwse manier werken aan sociale en culturele vaardigheden en aan het nieuwe communiceren.

Met de hulp van buddy’s integreren nieuwkomers sneller, werken ze binnen vertrouwde netwerken aan hun toekomst en wordt van alles over school en samenleving laagdrempelig besproken. Peercoaching helpt mee een eenvoudig antwoord te vinden op een aantal lastige uitdagingen waarvoor onze maatschappij zich geplaatst weet. 

Peer2Peer® verzorgt voor scholen en leerlingen in alle lagen van het onderwijs trainingen in deze methodiek.

Voor meer informatie over deze succesvolle methodiek bekijk het onlangs gepubliceerde artikel in de Volkskrant: Leerling als aanspreekpunt voor brugklassers.

Meer weten? Kijk dan op: www.peer2peer-edu.nl.

 

U bent hier