Hoe duurzaam is het regeerakkoord?

Hoe duurzaam is het regeerakkoord?

Op woensdag 7 maart wordt de balans opgemaakt over hoe duurzaam het regeerakkoord van het kabinet Rutte III geworden is.

Tijdens de formatie en kabinetsonderhandelingen heeft een grote groep van 433 bedrijven enmaatschappelijke organisaties de onderhandelaars opgeroepen een duurzaam regeerakkoord te maken waarin de SDGs centraal staan. Ook andere groepen organisaties hebben een vergelijkbare oproep gedaan, zoals de Dutch Sustainable Growth Coalition en SDG-Investing. Het nieuwe kabinet is nu een aantal maanden op weg. Hoog tijd om de balans op te maken over hoe duurzaam het regeerakkoord geworden is.

Daarom organiseren Partos, MVO Nederland/De Groene Zaak en het SDG Charter op woensdag 7 maart in Nieuwspoort de bijeenkomst ‘Hoe duurzaam is het regeerakkoord? Het kabinet-Rutte III en de SDGs’. Na de brede oproep om een duurzaam regeerakkoord, waarin de Sustainable Development Goals centraal staan, komt de term in het regeerakkoord slechts één keer voor. Dat is onder het kopje ontwikkelingssamenwerking, terwijl de doelen universeel zijn en dus ook voor Nederland zelf gelden. Hoe nu verder? Wat doen deze organisaties zelf en wat doet de politiek? Tijdens deze bijeenkomst brengen we bedrijven, NGO's, kennisinstellingen, jongeren, filantropen en gemeentes bij elkaar en gaan we hierover in gesprek met Tweede Kamerleden, in een paneldiscussie en vanuit de zaal. 

Wil je hierbij zijn? Meld je dan snel aan, want er is beperkt ruimte! 

 

Klik hier om je aan te melden

 

Voorlopig programma (klik hier voor de meeste recente versie)

09.00    Inloop met koffie en thee 

09.15    Welkom door moderator Harm Edens

09.20    Lancering SDG-rapport door CBS

09.30    Inleiding door Minister

10.00    Pauze

10.30    Paneldiscussie met oproepers en Tweede Kamerleden 

12.00    Afsluiting en vervolgstappen 

12.15    Netwerklunch

13:00    Einde


Locatie
Internationaal Perscentrum Nieuwspoort
Lange Poten 10
2511 CL Den Haag
Klik hier voor een routebeschrijving

Deze bijeenkomst is een initiatief van Partos, MVO Nederland/De Groene Zaak en SDG Charter. Voor vragen, informatie of toelichting kunt u contact opnemen met Koos de BruijnSuzanne Elias of Rosalie de Bruijn.

 

 

Wanneer u deze uitnodiging als relatie van deze verschillende organisaties meermaals ontvangt, bieden we daarvoor onze excuses aan.

U bent hier