Maatschappelijke Alliantie prominent in lijst met 'invloedrijkste spelers' Nederlandse filantropie

Maatschappelijke Alliantie prominent in lijst met 'invloedrijkste spelers' Nederlandse filantropie

Jaarlijks verschijnt De Dikke Blauwe, een jaargids die in elke boekenkast van de decisionmakers in de Nederlandse filantropie te vinden is: bestuurders, toezichthouders, beleidsmakers, maar ook major donors en hun adviseurs kijken uit naar het naslag- en inspiratieboek dat De Dikke Blauwe is. Vandaag werd De Dikke Blauwe 3 feestelijk gepresenteerd in Sociëteit de Witte in Den Haag. Een vast onderdeel is het bekend maken van de nieuwste ranglijst van invloedrijkste spelers in de Nederlandse filantropie. Onze bestuursvoorzitter Jan Peter Balkenende maakte de winnaars bekend. Dit jaar staan Joop en Janine van den Ende staan op de eerste plaats.

Voorts blijkt dat de activiteiten en impact van de Maatschappelijke Alliantie door de jury hoog worden ingeschat. Niet alleen onze fellows Laurentien van Oranje en Rien van Gendt, maar ook bestuursvoorzitter Jan Peter Balkenende en bestuurslid Irene Rompa, en onze voorzitter van het programmabureau Steven van Eijck staan allemaal op een eervolle plek in de lijst van invloedrijkste spelers in de Nederlandse filantropie.

Trots op erkenning vanuit de sector filantropie

Guus Kramer, directeur van de Maatschappelijke Alliantie: ‘Ik ben trots op onze ambassadeurs. Deze erkenning bevestigt mijn overtuiging dat de Alliantie een serieuze partij is die daadwerkelijk een verschil kan maken op het gebied van het bevorderen van maatschappelijke impact. De Alliantie bestaat pas een anderhalf jaar en het is ons gelukt om op uiteenlopende maatschappelijke thema’s tafels te organiseren en verbindingen te leggen die zonder ons niet waren gelegd. Verbindingen die bijdragen aan meer maatschappelijke impact.’

De Maatschappelijke Alliantie werkt aan een betere samenleving door fondsen, bedrijven en de overheid bij elkaar te brengen en gezamenlijk de impact van maatschappelijke initiatieven te vergroten op verschillende thema’s zoals migratie en veilig en gezond opgroeien. Voor meer informatie over de Maatschappelijke Alliantie kijk op www.maatschappelijkealliantie.org

Voor meer informatie vindt u hieronder het officiële persbericht.

PERSBERICHT

Dit is een origineel bericht van uitgever social enterprise Lenthe en De Dikke Blauwe

Maatschappelijke Alliantie prominent in lijst met 'invloedrijkste spelers' Nederlandse filantropie

DEN HAAG/AMSTERDAM - 27 september 2016

Maatschappelijke Alliantie is buitengemeen goed vertegenwoordigd in de nieuwste ranglijst van 'invloedrijkste spelers in de Nederlandse filantropie 2016-2017'. Behalve de fellowes Prinses Laurentien van Oranje en Rien van Gendt, staan ook de bestuursleden Jan Peter Balkenende, Irene Rompa en bureauvoorzitter Steven van Eijck op de lijst die jaarlijks wordt samengesteld door de het leidende filantropie-opinieblad 'De Dikke Blauwe'.

De bekendmaking vond plaats tijdens een feestelijke vernissage in de Haagse Sociëteit De Witte ter ere van 'De Dikke Blauwe', de jaarlijkse gids voor filantropen en bestuurders van filantropische organisaties. De nummer een-positie wordt dit jaar bezet door het echtpaar Janine en Joop van den Ende. De jury prijst hen voor hun werk via de VandenEnde Foundation als 'ondernemende mecenassen', die al meer dan een decennium een voorbeeld zijn van moderne filantropie en een inspiratie voor andere filantropen. 

Oud-premier Balkenende maakte de winnaars bekend in zijn hoedanigheid als voorzitter van Maatschappelijke Alliantie, een platform dat vermogenden, bedrijven en overheid bijeenbrengt om het particuliere initiatief te stimuleren. De activiteiten en impact van de Alliantie worden door de jury hoog ingeschat. In de top tien neemt fellow Prinses Laurentien van Oranje een derde plaats in als 'lichtend voorbeeld voor alle volwassen wereldverbeteraars', terwijl bureauvoorzitter Steven van Eijck op de vijfde plaats wordt geprezen als drijvende kracht achter de Maatschappelijke Alliantie die het maatschappelijk vermogen in Nederland weer een echte boost heeft gegeven.

Alliantie-voorzitter Balkenende behoort met een 18e positie tot de hoogst genoteerde nieuwkomers in de lijst; bestuurslid Irene Rompa komt op plaats 78 binnen. Fellow Rien van Gendt staat voor het tweede achtereenvolgende jaar in de rubriek 'bijzondere vermeldingen'

De verkiezing van 'de invloedrijkste filantropie-spelers' was de derde op rij: eerdere winnaars waren Jos Verhoeven (Start Foundation, 2015) en Boudewijn Poelmann (Goede Doelen Loterijen, 2014). De Dikke Blauwe 100 is niet bedoeld als ranking van filantropen, maar van mensen die belangrijke bijdragen leveren aan particuliere initiatieven voor de goede zaak. Dat kan met eigen geld, maar ook met innovatieve ideeën en met geld van anderen. 

'De Dikke Blauwe' is het leidende opinieblad over filantropie in Nederland. De Dikke Blauwe Journaal wordt wekelijks wordt gelezen door zowel bestuurders en toezichthouders in de filantropiesector, als door major donors en hun adviseurs. 'De Dikke Blauwe' ontleent zijn naam aan de jaarlijkse, vuistdikke gedrukte filantropiegids (600 pagina's) met jaaroverzichten, commentaren, interviews, artikelen en registers van filantropiebestuurders.

Meer informatie over De Dikke Blauwe: www.dedikkeblauwe.nl en/of www.lenthe.nl

U bent hier