NAP: Rethinking the Netherlands

NAP: Rethinking the Netherlands

De Netherlands Academy of Philanthropy (NAP) organiseert op 11 september 2017 een startbijeenkomst in het Vredespaleis te Den Haag. 

Samen met prominenten uit de fondsenwereld, overheid, politiek, bedrijfsleven en wetenschap bezinnen wij ons op de betekenis van filantropie voor Nederland in het verleden, heden en in de toekomst. De NAP wil met deze bijeenkomst uitvoering geven aan haar missie om filantropie als wetenschap naar een hoger peil te brengen. 

Lancering Netherlands Academy of Philanthropy (NAP)  
De Netherlands Academy of Philanthropy (NAP) is een samenwerkingsverband tussen de Maatschappelijke Alliantie en hoogleraren op het gebied van de filantropie en aangrenzende gebieden. De bijeenkomst van 11 september vormt een vliegende start van een jaarlijks terugkerend event met een signalerende functie voor de sector filantropie. Daarbij wordt van buiten naar binnen gekeken naar ontwikkelingen die volgens de civil society, de overheid en het bedrijfsleven relevant zijn voor zowel de filantropische agenda van fondsen als de research agenda van de academische wereld.

In het programma van 11 september staat het welbevinden van de mens en zijn omgeving in het verleden, heden en de toekomst centraal. Welke rol speelt filantropie daarbij? Onder andere de voorzitter van de SER, Mariëtte Hamer, en Rien van Gendt, één van de meest invloedrijke figuren in de Nederlandse sector filantropie, zullen hun gedachten over deze vraag laten gaan. Verder ondertekenen op 11 september de leden van de NAP het charter, waarmee de lancering van de NAP formeel bevestigd wordt. Deze charter bevat een beschrijving van de kerntaken en de missie van de NAP, alsmede voorwaarden voor lidmaatschap. 

Wanneer:
11 september 2017

Tijdstip:
Inloop: 08:30 uur
Aanvang: 09:30 uur
Einde: 13:00 uur

Locatie:
Vredespaleis, Den Haag

Dagvoorzitter:
Dr. Steven van Eijck

Programma:
Terugblik op de Gouden Eeuw
Foto van de Verzorgingsstaat
Visie op een Nieuwe Wereld
Bewegen en Verbinden

Sprekers (o.a.):
Dr. Pamala Wiepking
Prof. Dr. Marco van Leeuwen
Drs. Mariëtte Hamer
Prof. Dr. Bob de Wit
Dr. Rien van Gendt

Iedereen die nog geen persoonlijke uitnodiging heeft ontvangen, dient zich voor het evenement te registreren via m.troost@maatschappelijkealliantie.org
Het is tevens mogelijk om een introducé voor te stellen die het belang van filantropie als wetenschap steunt.

U bent hier