Oratie Bob de Wit prikkelt om over de vragen van morgen na te denken

Oratie Bob de Wit prikkelt om over de vragen van morgen na te denken

Hoogleraar Strategie en Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit Bob de Wit, inspireert tijdens zijn inaugurele rede om na te denken over een toekomstgerichte aanpak voor de complexe vraagstukken waar de samenleving voor staat.

Tijdens zijn inaugurele rede "Aan de vooravond van de maatschappelijke revolutie..." heeft prof. dr. de Wit gesproken over nieuw leiderschap. Dat is hard nodig nu digitale transformaties economische, politieke en menselijke machten in beweging zetten. De Wit wil nieuw strategisch leiderschap zien, in gang gezet door de volgende generatie. Deze generatie van jonge leiders zou volgens de professor een krachtige tegenbeweging moeten vormen die de samenleving een aantrekkelijk alternatief toekomstperspectief kan bieden. Het is namelijk maar de vraag of de huidige massa leiders de snelle technologische ontwikkelingen kan bijbenen.

De Maatschappelijke Alliantie feliciteert prof. dr. de Wit met zijn inauguratie en nodigt fondsen, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit om verder over strategische oplossingen met meer langetermijnsvisie na te denken. 

De complete inaugurele rede vindt u hier.

U bent hier