Samen met jongeren heeft Studio 52nd een voorstelling gemaakt over leven in armoede

Samen met jongeren heeft Studio 52nd een voorstelling gemaakt over leven in armoede

Studio 52nd heeft een voorstelling ontwikkeld samen met jongeren over hoe jongeren het ervaren om op te groeien in armoede. De Maatschappelijke Alliantie wil dit initiatief  graag onder de aandacht brengen. 

Bijna 10 procent van alle Nederlandse kinderen groeit op in armoede. En in de grote steden zelfs nog meer. Hoe is het is om op te groeien als je bijna niets hebt? Studio52nd heeft het de jongeren zelf gevraagd.

 

Zij kwamen met indrukwekkende en schrijnende verhalen. Hoe voelt het als je vrienden wel geld hebben voor de bioscoop, maar jij niet? Hoe werkt dat bij een voedselbank? Wat doe je aan? Hou je die dingen geheim of zeg je het tegen je vrienden? Of verzin je smoesjes als je weer niet mee kan naar een verjaardag omdat je zonder cadeau zit?

 

Studio 52nd ontwikkelde de voorstelling 'Eigen Schuld', die je in 45 minuten laat voelen hoe het is om in armoede op te groeien. De voorstelling komt altijd samen met een nagesprek. En is gemaakt om bewustwording, activering en preventie rondom dit maatschappelijke probleem te bewerkstelligen in (VMBO)schoolklassen, maar ook bij jeugdprofessionals, overheden én binnen het bedrijfsleven. Want als het gaat om jongeren in de schulden is het dan nog steeds Eigen Schuld of is het eerder Onze Schuld?

 

Voor meer informatie: lees dit artikel uit de Groene Amsterdammer, bekijk de trailer of ga naar de website van Studio52nd.
Eigen Schuld is gemaakt i.s.m. theatergroep Tijdelijke Samenscholing en de Ouder- en Kindteams Amsterdam.

U bent hier