Startbijeenkomst Young Impact

Startbijeenkomst Young Impact

Op donderdag 1 februari 2018 vond de startbijeenkomst van Young Impact plaats in de Doelen in Rotterdam.

Afgelopen donderdag organiseerde de Maatschappelijke Alliantie, in samenwerking met de Doelen, de startbijeenkomst van Young Impact 2018. In samenwerking met partners zoals de gemeente Rotterdam, Feyenoord Foundation, scholengemeenschappen, RET, Ahoy, KPN en Albert Heijn is er gewerkt om de volgende editie van Young Impact tot een succes te maken.

Tijdens de bijeenkomst, geleid door dagvoorzitter Steven van Eijck, werd het belang van jongerenparticipatie onderstreept. Er is een helder doel gesteld: 3000 Rotterdamse jongeren die hun kaartje verdienen voor de Celebration, waarvan 2000 uit Rotterdam-Zuid. De oprichter van het initiatief, Patrick Anthonissen, spoorde de aanwezigen aan om gezamenlijk na te denken over concrete ideeën. De zaal adviseerde het volgende:

  • Inspireer jongeren door rolmodellen aan de organisatie te verbinden
  • Zoek verbinding met de jongeren door hen actief bij de organisatie te betrekken
  • Werk samen met bestaande initiatieven voor jongeren
  • Zet het netwerk van de aanwezigen in om jongeren te bereiken

Young Impact faciliteert maatschappelijke initiatieven die door jongeren zijn georganiseerd. Op deze manier worden jongeren in hun kracht gezet door ze te inspireren tot actie. Jaarlijks wordt de impact van deze jongereninitiatieven gevierd tijdens de Young Impact Celebration.

 

Meer informatie over Young Impact vindt u hier.

 

 

 

 

 

 

 

U bent hier