Bert Kroese

Bert Kroese

Bert Kroese (1967) is sinds 2013 plaatsvervangend directeur-generaal en CIO van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS maakt het mogelijk dat maatschappelijke debatten gevoerd kunnen worden op basis van betrouwbare statistische informatie. Het CBS doet dit door statistische informatie te produceren en communiceren, die noodzakelijk is voor het verkrijgen van diepgaand inzicht in maatschappelijke fenomenen en het beantwoorden van beleidsvragen. De informatie die het CBS publiceert, gaat over onderwerpen die de mensen in Nederland raken. Bijvoorbeeld  economische groei en consumentenprijzen, maar ook criminaliteit en vrije tijd.

Bert Kroese is afgestudeerd en gepromoveerd in de wiskundige statistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. In internationaal verband is hij voorzitter van de United Nations Committee of Experts on Environmental-Economic Accounting (UNCEEA), mede-voorzitter van de Vision Implementation Group (VIG) van het Europees Statistisch Systeem en lid van het Bureau van de United Nations Global Working Group on Big Data. Daarnaast is hij bestuurslid van de ICTU.

Directeur-Generaal CBS

U bent hier