Dorine Manson

Dorine Manson

Dorine Manson (1966) is Managing Director van de Goede Doelen Loterijen ( Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij). De Goede Doelen Loterijen streven naar een groene en rechtvaardige wereld en geloven dat die te bereiken is door een krachtige maatschappelijke organisaties. Met haar loterijen zet de organisatie zich in om, fondsen te werven voor goede doelen. Manson draagt verantwoordelijkheid voor de afdelingen Goede Doelen, Public Affairs, Communicatie, Facilitair, Risk Management en Informatiebeveiliging.

Van 2010 tot 2018 is Manson Bestuursvoorzitter van de Vereniging VluchtelingenWerk Nederland (VWN), de belangenbehartiger voor vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Daarnaast zorgt VWN met ruim 13.500 vrijwilligers en circa 600 betaalde krachten voor het begeleiden van asielzoekers tijdens hun asielprocedure en vluchtelingen bij hun integratie in de Nederlandse samenleving. Manson heeft zorggedragen voor het moderniseren van de governance van de vereniging, zodat de organisatie sneller kon reageren op de veranderingen om haar heen. Zoals bijvoorbeeld tijdens de “Vluchtelingencrisis” in 2015 en 2016, toen de organisatie snel moest opschalen en alles op alles moest zetten om samen met alle andere partners in de keten de vluchtelingen de begeleiding te geven die ze verdienen.

Gedurende deze periode heeft Manson diverse nevenfuncties: Commissaris bij Stadsherstel Amsterdam, Raad van Toezicht bij het Rembrandthuis, Bestuurslid van JINC. Momenteel is zij treasurer van ECRE (European Council on Refugees and Exiles), lid van de RvA van het College voor de rechten van de Mens en commissaris bij Lysias Consulting Group.

In de periode 2002-2010 is Manson hoofd van de afdeling beleid Economische Zaken bij de Gemeente Amsterdam en directeur van die dienst. Daarvoor was zij consultant (Senior Manager) bij PriceWaterhouseCoopers (van 1993 tot 2002).

Dorine Manson heeft na het afronden van gymnasium-alfa, Geschiedenis gestudeerd aan de RijksUniversiteit Groningen, met Oost-Europese Geschiedenis als specialisatie. Zij heeft in Moskou haar afstudeeronderzoek gedaan (1989-1990).

Managing Director Goede Doelen Loterijen

U bent hier