Sigrid van Aken

Sigrid van Aken

Sigrid van Aken (1970) is COO van Novamedia en lid van de directie van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij, en haar moedermaatschappij Holding Nationale Goede Doelen Loterijen.

Van 2002 tot 2005 is Van Aken als Hoofd van afdeling Goede Doelen verantwoordelijk voor de jaarlijkse toewijzingen aan de begunstigden van de drie loterijen. In 2006 wordt zij benoemd tot adjunct-managing director van de drie Goede Doelen Loterijen. Van 2009 tot eind 2012, treedt Van Aken op als voorzitter van de drie managing directors en is verantwoordelijk voor Politiek en Vergunningen (Public Affairs en Juridische Zaken), Operations en IT, Ledenservice en HR.

In 2013 treedt Van Aken toe tot de Raad van Bestuur van Novamedia en daarmee ook tot de directie van de drie Goede Doelen Loterijen, Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij.
Novamedia, een social enterprise, is eigenaar van diverse loterij formats en merken waaronder de Postcode Loterij. Tevens maakt Sigrid van Aken vanaf 2013 deel uit van de Raad van Commissarissen van het GVB. In 2014 is Van Aken genomineerd voor Topvrouw van het jaar.

Sigrid van Aken heeft na het afronden van gymnasiums-beta, Franse taal-en letterkunde gestudeerd. In 1994 begint haar carrière bij de Rabobank in Parijs. In 1998 treedt Van Aken in dienst van KPMG Consulting en tot 2002 is zij senior consultant op het gebied van IT Management. In 2002 treedt zij in dienst van de Nationale Postcode Loterij omdat zij zich graag wil inzetten voor de civil society.

Managing Director Goede Doelen Loterijen

U bent hier