Tjark Tjin-A-Tsoi

Tjark Tjin-A-Tsoi

Tjark Tjin-A-Tsoi (1966) is sinds 1 april 2014 Directeur-Generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS is een zelfstandig bestuursorgaan.

Het CBS maakt het mogelijk dat maatschappelijke debatten gevoerd kunnen worden op basis van betrouwbare statistische informatie. Het CBS doet dit door statistische informatie te produceren en communiceren, die noodzakelijk is voor het verkrijgen van diepgaand inzicht in maatschappelijke fenomenen en het beantwoorden van beleidsvragen. De informatie die het CBS publiceert, gaat over onderwerpen die de mensen in Nederland raken. Bijvoorbeeld  economische groei en consumentenprijzen, maar ook criminaliteit en vrije tijd.

Tjark Tjin-A-Tsoi  is afgestudeerd en gepromoveerd in de theoretische fysica aan de Universiteit van Amsterdam. Tot april 2014 was hij algemeen directeur van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Daarvoor werkte hij onder meer bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit, Ernst & Young, de Rabobank en Shell.

Naast DG-CBS is hij Lid van Raad van Nesteliers, Koninklijke Marechaussee, Lid van Raad van Advies Complexity programma van NWO, Lid van het Bestuur ICT Uitvoeringsorganisatie (ICTU), Lid Academie voor Technologie en Innovatie (AcTI), Directeur Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW), lid van The European Statistical System Committee (ESSC) en lid van het dagelijkse bestuur van het ESSC.

Directeur-Generaal CBS

U bent hier