Uitnodiging | Samen aan de slag voor inzet van didactische uitlegvideo’s

30-01-2023

De Onderwijs Alliantie (OA) legt constructieve samenwerkingsverbanden tussen het onderwijs en publieke en private partijen om zo ontwikkeling en innovatie in het onderwijs te vergroten en versnellen. Op 6 maart organiseert de OA een werksessie voor bestuurders uit het Primair Onderwijs door heel Nederland. Het doel van deze sessie is gezamenlijk een route te neer te zetten hoe didactische uitlegvideo’s voor leerlingen gebruikt kunnen worden in het ondersteunen van leerkrachten bij effectiever lesgeven. Vanuit de OA maken wij deze verbinding omdat de innovatieve aanpak bijdraagt aan eerlijke kansen, doordat de video’s beschikbaar zijn voor ALLE leerlingen die dat nodig hebben. 

Wat is het idee in het kort? 
Leerkrachten kunnen de video’s tijdens de les (verlengde instructie) of als voorbereiding op de les (pre-teaching) inzetten. De video’s worden gemaakt door professionals uit het PO. Het is een digitale assistent met interactieve uitlegvideo’s. De uitlegvideo’s zijn interactief omdat de leerlingen keuzes maakt: wil ik mijzelf toetsen, wil ik voorkennis die nodig is nogmaals bekijken, wil ik oefenopdrachtjes maken of wil ik die stap overslaan? De leerkracht heeft de regie en staat daarmee aan het roer. Daarnaast biedt het leerlingen de mogelijkheid om de essentie van de instructies nogmaals te volgen in eigen tijd: op ieder moment en op elke plek.

Hoe kunnen bestuurders hierin samenwerken?
Vanuit de OA geloven we in de kracht van het bundelen van kennis en ervaring om gezamenlijk tot bruikbare producten te komen in het onderwijs. Tijdens de bijeenkomst op 6 maart van 15.00 tot 16.30 in Utrecht bespreken we de ontwikkeling en verspreidingsmogelijkheden van dit idee. We zijn opzoek naar schoolbestuurders die hiermee aan de slag willen en dit gezamenlijk met andere bestuurders willen doen, om zo een goedwerkend product neer te zetten, gedragen in meerdere scholen.

Hoe kun u zich aanmelden?
Aanmelden voor deze sessie kan door hier uw gegevens achter te laten. Wilt u meer informatie voordat u besluit mee te doen? Neem dan telefonisch contact op met Rien Spies – 06 53426126 of Stefan van Goor 06 30398410.

Meer nieuws