De toegevoegde waarde van externe expertise in de school

10-10-2022

“Vanuit de Onderwijs Alliantie zien we hoe cruciaal het is om externe expertise in de school toe te laten en om de school een stralend middelpunt van de wijk of het dorp te laten zijn. Een gemeenschapshuis en leer- en ontwikkelgemeenschap in één. Juist de kansen die een ‘Verrijkte schooldag’ nu biedt, vragen om ontsluiting van het onderwijs en includeren van de gemeenschap rondom de school. Samen kunnen we écht meer bereiken.”

Een passage uit de speech van onze bestuursvoorzitter Dave Ensberg, die vorige week als keynote speaker aanwezig was tijdens een onderwijssymposium in Groningen. Ook in Groningen zijn we met de Onderwijs Alliantie actief middels het ondersteunen van het project Tijd voor Toekomst, waar op 30 scholen gewerkt wordt aan realisatie van de verrijkte schooldag. Daarnaast was Dave afgelopen zaterdag aanwezig als spreker en panellid tijdens het Stadscongres Rotterdams Onderwijs over de toekomst en uitdagingen van het Rotterdamse Onderwijs. Hij ging onder andere in op het succesvoorbeeld van Campus010 en de Bavokring in Rotterdam, waar de Onderwijs Alliantie als ondersteuner ook actief is.

Steeds meer scholen zoeken de samenwerking op met het lokale netwerk om de verrijkte schooldag te organiseren. De Onderwijs Alliantie koppelt het bedrijfsleven aan deze scholen om zo vanuit vernieuwde perspectieven naar de school en het inrichten van de verrijkte schooldag te kijken. We ondersteunen scholen bijvoorbeeld bij het in kaart brengen van dit netwerk en de stappen om zo’n samenwerking vorm te geven en te organiseren.

Wil je meer weten over de Onderwijs Alliantie en op de hoogte blijven van van ontwikkelingen? Meld je dan op onze websitepagina aan voor onze  leer community of neem contact op met Alliantie Coördinator Christien van Rijs via c.vanrijs@maatschappelijkealliantie.org.

 

Meer nieuws

Springplank voor werkgevers

Springplank voor werkgevers

Om jongeren gezamenlijk een succesvolle springplank te bieden naar participatie op de arbeidsmarkt is de actieve rol van de werkgever van zeer groot belang. Door mee te doen als werkgever krijgt u toegang tot een brede en diverse pool aan getalenteerde en gemotiveerde...