Onderwijs Alliantie ondersteunt 50 scholen bij het duurzaam verbeteren van hun onderwijs

03-11-2021

Kunnen we de tijdelijke investeringen vanuit het Nationaal Programma Onderwijs inzetten om kinderen duurzaam eerlijke kansen op een optimale ontwikkeling te bieden? De Onderwijs Alliantie gaat deze uitdaging graag aan! In samenwerking met de Gelijke Kansen Alliantie ondersteunen we 50 scholen bij het realiseren van hun ambities om kansengelijkheid te bevorderen. Hoe? Door aan te sluiten bij de ondersteuningsbehoeften van scholen en de plannen voor duurzame onderwijsverbetering te verbinden aan de doelstellingen van het Nationaal Programma Onderwijs. De 50-scholenaanpak bieden wij aan met onze partners BMC, Deloitte, Pesant en Sardes.

Uitgangspunten van de 50-scholenaanpak

Het bevorderen van kansengelijkheid is voor veel scholen een complexe opgave. Het doet namelijk een groot beroep op de verandercapaciteit van scholen en de kwaliteit van leidinggevenden. Uit ervaring weten we dat de verandercapaciteit en kwaliteit van leiderschap van school tot school kan verschillen. Daarom is onze 50-scholenaanpak vraaggestuurd en op maat. Uitgangspunten hierbij zijn:

  • We helpen in het maken van een doortimmerd plan voor een duurzame besteding van NP Onderwijsgelden. Dat kan ook door te versterken wat er al is.
  • We helpen of adviseren in hoe scholen de implementatie oppakken.
  • Dat doen we vanuit de overtuiging dat samenwerking met de wijk, maatschappelijke organisaties en bedrijven een voordeel voor de school én de leerlingen kan opleveren.

Samen werken aan eerlijke kansen voor kinderen

Benieuwd hoe wij samen met de Gelijke Kansen Alliantie en onze partners werken aan eerlijke kansen voor kinderen? Bekijk de video hieronder:


Meer weten?

Wil jij meer weten over de 50-scholenaanpak? Lees hier ons plan van aanpak. Ben jij benieuwd hoe wij door publiek-private samenwerkingen het onderwijs nieuwe perspectieven bieden? En wil jij proactief meepraten over en werken aan urgente thema’s in het onderwijs? Meld je aan voor de online kennis community van de Onderwijs Alliantie.

Voor meer informatie over de 50-scholen aanpak kun je ook contact opnemen met projectleider Peter Sleegers, peter.sleegers@bmc.nl

Meer nieuws