Oproep | versterk de sociale cohesie in Nederland met Maatschappelijke Diensttijd

23-10-2023

Blijf ook in het volgende regeerakkoord investeren in het programma Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Dat is de oproep van onder andere Nederland Onderneemt Maatschappelijk (NLOM), Studeren & Werken Op Maat, Humanitas, Stichting Present, Johan Cruyff Foundation, Vattenfall Foundation NL en de Maatschappelijke Alliantie. 

Het MDT-programma is bewezen effectief en begint na een zorgvuldige experimentfase nu haar vruchten af te werpen. De infrastructuur, bestaande uit een netwerk van 6500 publieke, private en maatschappelijke organisaties biedt trajecten aan inmiddels meer dan 100.000 jongeren verspreid over heel Nederland. De oproep van een groot aantal organisaties is om ook de komende vier jaar steun te bieden aan dit succesvolle programma: vertrouw op het brede maatschappelijke netwerk en durf te investeren in ontwikkeling en participatie van jongeren.

Download hieronder de gehele brief met een overzicht van de kracht van MDT, waar het programma nu staat, een evaluatie van het programma en concrete conclusies en aanbevelingen. Alliantie Springplank springt met het Springplank-concept in op het borgen van MDT’s in de samenleving en het verbinden aan de arbeidsmarkt. Met als centraal uitgangspunt: de jongeren. Kijk op onze website voor meer informatie of neem contact op met Hayde Zarkeshan, h.zarkeshan@maatschappelijkealliantie.org.

Download hier de brief ”Versterk de sociale cohesie in Nederland met Maatschappelijke Diensttijd”.

Meer nieuws